Monday, 12 January 2015

LAWATAN SETIAUSAHA KERAJAAN NEGERI PERAK YB DATO SERI ABDUL PUHAT BIN MAT NAYAN KE PUSAT PEMINDAHAN BANJIR SK SELABAK TELUK INTAN

Yb Dato Seri Abdul Puhat Bin Mat Nayan Setiausaha Kerajaan Negeri Perak
Teluk Intan  pada 11 Disember 2015 - Keperihatinan Yb Setiausaha Kerajaan Negeri Perak Dato Seri Abdul Puhat Mat Nayan terhadap nasib yang menimpa warga Kg Selabak. Beliau mengadakan lawatan ke kawasan-kawasan yang terkena banjir di negeri Perak bagi melihat sendiri keadaan mangsa-mangsa banjir di pusat pemindahan.
Yb Dato Mohd Azhar Bin Jamaluddin mengiringi Yb Dato Seri Puhat Bin Mat Nayan
Sementara itu Teluk Intan juga merupakan destinasi lawatan Yb Dato Seri Abdul Puhat yang sempat meluangkan masa bersama-sama mangsa banjir di Kg Selabak. Beliau tiba di pusat pemindahan banjir tersebut pada pukul 12.30 tengahari. Disamping itu juga beliau turut diiringi oleh Yb Dato Mohd Azhar Jamaluddin Adun Changkat Jong.
Petugas-petugas Skuad Ehsan Kemas Teluk Intan
Selain dari itu petugas Skuad Ehsan KEMAS Teluk Intan juga turut serta membantu memasak untuk mangsa-mangsa banjir. Ini merupakan bencana banjir yang agak teruk kerana sejak hari pertama pusat pemindahan banjir di buka pada 9/01/2015 sebanyak 23 keluarga yang berpindah ke pusat pemindahan dan jumlah keseluruhan adalah 104 orang.
Skuad Ehsan Kemas Teluk Intan membantu memasak
Bagaimanapun bilangan mangsa banjir di pusat pemindahan hari demi hari semakin menurun kerana ada yang segelintir boleh pulang ke rumah. Pada jam 6.00 petang 12/01/2015 pusat Pemindahan Sk Selabak sudah pun di tutup kerana keseluruhannya semua mangsa sudah pulang ke rumah. Keadaan di Kg Selabak pun sudah hampir pulih.

No comments:

Post a Comment