Monday, 20 October 2014

MAJLIS MEMPERKASA BAHASA INGGERIS DEMI ANAK BANGSA

Teluk Intan pada 20 Oktober 2014 hari isnin jam 8.30 malam satu majlis Memperkasa Bahasa Inggeris Demi Anak Bangsa  telah diadakan di Dewan Rumah Rehat Teluk Intan. Majlis tersebut dianjurkan oleh Dr Bearys dan Kelab Tegas Perak bagi tujuan untuk mempertajamkan lagi dan memperkukuh Bahasa Inggeris untuk anak bangsa pada masa akan datang.
Aturcara majlis bermula dengan pendaftaran untuk kehadiran cabutan bertuah. Kesemua  Pemaju Masyarakat Tabika Kemas Teluk Intan terlibat dan hadir pada malam itu. Selepas itu para perserta disajikan dengan taklimat perkukuh Bahasa Inggeris untuk anak bangsa dari Dr Bearys. Setelah taklimat kepada perserta selesai tiba lah aturcara kemuncak dengan ucapan dari Yb Dato"Mohd Azhar Bin Jamaluddin ADUN Changkat Jong dan terus merasmikan majlis tersebut.
Selain itu juga YB Dato Mohd Azhar Bin Jamaluddin dijemput sekali lagi untuk menyampaikan penyerahan 5 set Dr Bearys bernilai RM6000.00 ringgit kepada tabika yang terpilih. Manakala bagi cabutan bertuah pulah hadiahnya 1 set Dr Bearys bernilai RM1200.00 ringgit dan juga hamper.

No comments:

Post a Comment